Cojo belicht tijdens Grote Expertisedag Nieuwe media

Het thema van de Grote Expertisedag Nieuwe Media is opnieuw ‘waarheid en vertrouwen’. En dit jaar gaat het ook over constructieve en oplossingsgerichte journalistiek. Karel Smouter, hoofdredacteur van deze site, is aanwezig. En de oprichter van het Solutions Journalism Network (SJN).

Keith Hammonds, de voorzitter van SJN, denkt dat de journalistiek gerepareerd kan worden door dilemma’s oplossingsgericht te presenteren. In zijn keynotespeeche zal hij vertellen hoe verschillende newsrooms deze aanpak hebben gebruikt, om het publieksvertrouwen terug te winnen en het publieke debat te verschuiven.

Karel Smouter gaat in gesprek met Henk van der Aa van Brandpunt+. Het actualiteitenprogramma wil meer dan het belichten van problemen, en zoekt daarom ook naar oplossingen en perspectieven, iets waar je meer over kunt lezen in dit interview op onze site. Tijdens de Grote Expertisedag Nieuwe Media (GENM18) zal Van der Aa ingaan op zijn eerste ervaringen. Wat leverde het op? Wat kan anders? Wat vind de kijker?

Smouter zal ook nog wat vertellen over zijn werk als journalist. Hij zoekt voor De Correspondent uit hoe de online dialoog op een rijkere en meer respectvolle manier gevoerd kan worden. Interessant voor elke journalist, denken wij. Het bevorderen van het publieke debat, is een element van onze HOUVAST-methode.

Daarnaast staan andere onderwerpen centraal. Matthew Mulligan geeft je informatie over factchecken, iets wat hij zelf doet voor social news agency Storyful. En Maria Bustillos praat je bij over Blockchain-technologie. De site Popula, waar zij hoofdredacteur van is, draait op het blockchain-platform Civil.  Meer informatie over de andere sprekers, vind je op de site van de GENM18.

Ben jij er vandaag bij? We horen graag wat je vindt van de discussie over #Cojo? Tips delen? Ook leuk! Tweet, tagg ons op Facebook of mail naar info@constructievejournalistiek.nl. 

FacebookTwitterLinkedInEmail