Constructieve Journalistiek, dat is iets met oplossingen toch? Of niet?

Constructieve journalisten bieden houvast in een wereld in beweging. Maar hoe doe je dat? Met de HOUVAST-methode van Windesheim, helpen we je op weg.

Vaak heb je maar heel even om uit te leggen waar Constructieve Journalistiek nu precies om draait. Dan breng je het terug tot één zin: journalistiek die niet alleen over het verleden of vandaag gaat, maar ook over de toekomst. Of: journalistiek die niet alleen over problemen schrijft, maar ook over oplossingen.

Maar onder de parapluterm #CoJo valt veel meer. Om studenten en anderen daarover op de hoogte te brengen, ontwikkelen we hier op Windesheim de HOUVAST-methode. In het Engels: SUPPORT. Twee acroniemen die de belangrijkste zeven elementen van Constructieve journalistiek onder één noemer samenbrengen.

De conceptversie van onze HOUVAST-methode is hier te downloaden. We horen graag jouw feedback. Mis je iets? Zou je iets anders verwoord willen zien? Zijn we ergens onduidelijk?

De komende tijd zullen we de HOUVAST-methode op punten aanscherpen. En op deze site willen we begrip voor begrip uitleggen, zodat je weet wat we met al die mooie woorden bedoelen.

We kijken uit naar je reactie!

FacebookTwitterLinkedInEmail