Constructive Journalism Network; een digitale werkplek voor constructieve journalisten

Als je in contact wilt komen met professionals die constructieve journalistiek belangrijk vinden, zit je goed in het Constructive Journalism Network. Hier kun je met andere samenwerken, goede voorbeelden delen en meer kennis opdoen over het onderzoek naar Cojo.

Het netwerk is opgericht door Windesheimdocent Karel Smouter, onderzoekster Karen McIntyre, en Cathrine Gyldensted, een van de grondleggers van Cojo. Meer dan 123 verslaggevers, redacteuren, nieuwsmanagers, docenten en onderzoekers hebben zich inmiddels aangesloten. Je kunt kosteloos lid worden.

Publiek venster 
Deze maand lanceerden de oprichters ook website Constructivejournalism.network, het publieke venster van het netwerk. Je leest er bijvoorbeeld welke organisaties trainingen aanbieden over constructieve journalistiek. In Nederland zijn dat Hogeschool Windesheim, waar ook deze site van is, en VersPers.

Ook wordt er bijvoorbeeld verwezen naar interessante bronnen. Zo vind je er een overzicht van boeken, video’s en onderzoeksrapporten over Cojo.

Meer weten? Neem vooral een kijkje op de site en sluit je – net als ons – aan bij het netwerk. Voor vragen kun je contact opnemen met Windesheimdocent Karel Smouter of een van de andere oprichters.

FacebookTwitterLinkedInEmail