Evenemententip: Platform for Positivity

Mensen lezen vaak slecht nieuws, maar positieve content wordt steeds populairder. Daarom organiseren Street of the World, World’s Best News en Who Cares een optimistische avond. Hoe kunnen we bijdragen aan een positiever wereldbeeld in de media, en wat is hiervan het belang?

Foto: World’s best News

Eerst laten de drie organisaties op een creatieve en visuele wijze zien hoe zij zelf een positiever beeld geven, en welke resultaten ze hebben geboekt. Website World’s Best News schrijft over vooruitgang in de wereld, Who Cares legt onder andere inspirerende verhalen vast, en fotograaf Jeroen Swolfs maakte voor zijn project Streets of the World straatfoto’s van alledaagse taferelen in 195 hoofdsteden.

Samen met televisie- en radiomaker Eddy Zoëy wordt vervolgens besproken hoe wij als bloggers, vloggers of good old journalisten, een grotere invloed kunnen hebben op wat iedereen dagelijks via de digitale media ingeprent krijgt. Als afsluiting lanceren de organisaties samen met alle deelnemers het ‘Platform for Positivity’.

Ben je van plan te komen, stuur dan een mail naar pola@streetsoftheworld.com. Bereid je daarnaast voor door te zoeken naar de meest positieve berichten van de laatste tijd. Neem de productie die jou het meest raakte, digitaal mee.

Locatie en tijdstip: Streets of the World Photo Museum, Slaghoedje 52 in Zaandam. Op 15 november van 19.00 tot 22.00. In de uitnodiging vind je meer informatie.

FacebookTwitterLinkedInEmail