Manon Hessels wint Zwolse Beste 2018 met afstudeerproductie over rouwverwerking

Manon Hessels mag zich Zwolse Beste 2018 noemen. Met haar constructieve productie ‘Een steen op de hei’ won zij de prijs voor beste afstudeerproductie van de opleiding Journalistiek van Windesheim.

Hessels – die op jonge leeftijd haar broertje en moeder is verloren – geeft in haar afstudeerproductie inzicht in het rouwproces. In een achtergrondverhaal beschrijft ze dat er veel misvattingen zijn over rouw, en dat deze zijn gebaseerd op een verouderde theorie. Ook hulpverleners grijpen soms terug op dit rouwmodel. De alumni beschrijft verder wat er verbeterd kan worden.

In een documentaire gaat ze in gesprek met drie mensen die ook naaste familieleden hebben verloren. Hoe gaan ze hiermee om?, wilde Hessels weten. Ze heeft bewust gekozen voor deze constructieve aanpak. “Ik krijg er kriebels van als de nadruk op het verdriet ligt. Ik wilde de slachtofferrol vermijden, en verder kijken.”

Manons afstudeerwerk werd door de vijfkoppige jury verkozen als beste van de vijf genomineerde afstudeerproducties. Cross-medialiteit, ondernemerschap en constructieve elementen van journalistiek – speerpunten van de opleiding – zijn in haar veelomvattende productie volop aanwezig.

Hier vind je haar afstudeerproductie Een steen op de hei. Benieuwd wat Hessels beweegredenen zijn, en wat ze verder heeft bereikt? Binnenkort verschijnt er een interview op onze site.

FacebookTwitterLinkedInEmail