In dit webinar leer je over de ins en outs van oplossingsgerichte journalistiek

We nemen graag een kijkje op de website van het Solutions Journalism Network. Neem bijvoorbeeld de webinars die regelmatig worden georganiseerd. Je leert meer over het belang van oplossingsgerichte journalistiek, je hoort hoe je het  stapsgewijs kunt toepassen en je krijgt veel tips. Een aanbeveling.

David Bornstein, medeoprichter van Solution Journalism Network (SJN), verwoordt goed waarom het zo nuttig is. Oplossingsgerichte journalistiek heeft volgens hem meer nodig dan alleen ‘lip service’. Het kost tijd en energie om verandering teweeg te brengen, vertelt hij in een interview met de University of Oregon.

David Bornstein was aanwezig tijdens het congres dat wij eind 2016 organiseerden. Je kunt zijn lezing hier terugkijken.

Hij is tot deze conclusie gekomen door zijn eigen ervaringen. De meeste journalisten die hij spreekt, willen meer aandacht besteden aan oplossingen, maar het gebeurt niet. Redacties vallen snel terug op ingesleten gewoontes. Een grote verandering in mentaliteit en gedrag is volgens Bornstein van belang.

Daaraan kan dit webinar een bijdrage leveren. Woensdag 18.00 worden de belangrijkste stappen van oplossingsgerichte journalistiek uitgelegd. Geen tijd? De site heeft veel meer te bieden, zoals je kunt lezen in deze rondleiding van stagiaire Rosalie Griffioen.

Als je liever naar bijeenkomsten gaat, is er ook genoeg keus. Keith Hammonds, de voorzitter van SJN, is aanwezig bij de Grote Expertisedag Nieuwe Media. Hij zal vertellen hoe verschillende newsrooms de oplossingsgerichte aanpak hebben gebruikt om het publieksvertrouwen terug te winnen. Of schrijf je in voor een van
onze trainingen in samenwerking met World’s Best News.

FacebookTwitterLinkedInEmail