Trainingen over verantwoordelijke en constructieve journalistiek

Hogeschool Windesheim en World’s Best News hebben de handen ineen geslagen. Ze bieden trainingen aan over verantwoordelijke en constructieve journalistiek. Je leert bijvoorbeeld meer over structurele maatschappelijke veranderingen, het verzamelen van data, framing en oplossingsgericht schrijven.

Je kent World’s Best News misschien nog wel van het manifest ‘verantwoordelijke journalistiek’.  De organisatie riep journalisten en mediaprofessionals op om verantwoordelijkheid te nemen voor het wereldbeeld van de mediagebruikers. Als we alleen aandacht besteden aan negatieve gebeurtenissen, krijgen mensen een te somber beeld terwijl het beter gaat dan ooit, zegt de organisatie.

Het is een standpunt dat Hogeschool Windesheim, waar ook deze site van is, aanspreekt. Windesheim is voorloper in constructieve journalistiek en wil bijvoorbeeld dat journalisten oplossingsgerichter en toekomstgerichter gaan berichten. In onze HOUVAST-methode leggen we uit wat wij onder #Cojo verstaan.

De interactieve trainingen worden incompany gegeven. Daarnaast worden er drie trainingsdagen georganiseerd voor freelance journalisten en redacteuren: vrijdag 8 juni in Zwolle, vrijdag 15 juni in Utrecht en vrijdag 14 september in Eindhoven van 13.00 tot 17.00. De trainers zijn Karel Smouter van Hogeschool Windesheim en Ralf Bodelier van World’s Best News.

Voor meer informatie, kun je contact opnemen met Marianne Lamers van World’s Best News.

FacebookTwitterLinkedInEmail